Масове вбивство у Керчі: психолог сумнівається, що нападник діяв сам

Масове вбивство у Керчі: психолог сумнівається, що нападник діяв сам

Укрінформ
Людина, який влаштувала стрілянину і вибух у керченському політехнічному коледжі в окупованому Криму, не могла діяти сама, 

Про це заявив "Крим.Реаліям" експерт Київського наукового-дослідного інституту судових експертиз Юрій Ірхін, коментуючи офіційну версію російського слідства про події в Керчі 17 жовтня.

Такого висновку експерт дійшов, проаналізувавши обставини збройного нападу на студентів коледжу. Ірхін звернув увагу на кількість загиблих і поранених. На його думку, така кількість жертв може бути лише в разі, якщо нападник «діяв не сам».

«Виходячи із загальної картини події, він, швидше за все, діяв не сам. Тому що занадто складний механізм – криміналістичний механізм здійснення цього масового вбивства. І дуже багато нестиковок. В Інтернеті є свідчення очевидців, які кажуть, що відразу з двох місць були постріли. Звичайно, з цього можна зробити логічний висновок, що він діяв не один. Я схильний думати, що він діяв не сам, тому що занадто багато потерпілих і занадто великий локус поразки», – додав Ірхін 

Читайте також: У Криму уточнили кількість постраждалих у “розстріляному коледжі”

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня в окупованому Росією Криму в будинку Керченського політехнічного коледжу стався вибух невстановленого пристрою і стрілянина, внаслідок чого загинула 21 особа (з них 10 дітей) та 88 постраждали (з них 52 дитини).

Українська прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує подію як терористичний акт.

За версією Слідчого комітету Росії, масове вбивство у коледжі влаштував студент 4-го курсу 18-річний Владислав Росляков, який потім наклав на себе руки. Спочатку кримінальна справа була порушена за статтею "теракт", потім вона була перекваліфікована на статтю "вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-