«Кримський титан» продовжує отруювати мешканців Армянська - еколог

«Кримський титан» продовжує отруювати мешканців Армянська - еколог

Укрінформ
Після запуску роботи завод «Кримський титан» може загрожувати довкіллю, бо за такий короткий час його не могли кардинально модернізувати.

Про це заявила кримський еколог Маргарита Литвиненко в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«У повітрі явно відчувається запах хімічної речовини – це впливає на стан людей. Завод «Кримський титан», швидше за все, буде і далі загрожувати місцевим жителям і довкіллю, тому що за такий час не можна було його кардинально поліпшити. Швидше за все там прочистили фільтри, зробили щось екстрене, знайшли вапняну суміш для заливки кислотонакопичувача», – сказала Литвиненко.

Читайте також: В Армянську нема чим дихати та продовжують хворіти діти - соцмережі

За її словами, можливо, тепер завод «загрожуватиме жителям не так сильно, але все таки це реальна небезпека для міста».

«Достовірної інформації про заміри повітря і про стан жителів немає. Без води з Дніпра небезпека від роботи «Кримського титану» збільшена. Проекти з опріснення води або заповнення кислотонакопичувача іншою речовиною не компенсують небезпеку від діяльності заводу», – переконана вона.

Читайте також: Викиди на “Титані”: українська поліція має три основні версії

Як повідомлялося, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську сталися викиди невідомої речовини. Через кілька днів у зв'язку з тим, що концентрація шкідливих речовин в повітрі на півночі Криму перевищила допустиму норму, окупаційна влада розпорядилася вивезти з Армянська дітей шкільного і дошкільного віку в кримські санаторії.

Читайте також: В окупованому Криму знову запустили завод "Титан"

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод "Кримський титан" несе екологічну загрозу і для Херсонської області. Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованої Росією Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-