Верховний суд призупинив провадження за

Верховний суд призупинив провадження за "санкційним" позовом Аксьонова

Укрінформ
Касаційний адмінсуд України у складі Верховного суду в понеділок, 22 жовтня, призупинив провадження за позовом підконтрольного Кремлю так званого глави Ради міністрів Криму Сергія Аксьонова про скасування санкцій щодо нього.

Про це 23 жовтня "Крим.Реалії" повідомили в суді.

В адмінсуді не розкрили всіх деталей підсумків засідання, але зазначили, що призупинення провадження пов'язане з порядком розгляду справи.

У суді уточнили, що рішенням суду задоволено два клопотання про залучення третьої особи у справі Аксьонова та клопотання представника Аксьонова, адвоката Антона Журавля, про "зупинення провадження у справі".

"Дозвіл зазначеного спору (про санкції проти Аксьонова – ред.) передує рішенням у справі про законність рішення РНБО 2 травня 2018 року про застосування та скасування персональних, спеціальних, економічних та інших обмежувальних заходів...", – процитували в суді фрагмент постанови і пояснили, що спочатку повинен бути розглянутий спір про законність рішення РНБО.

Адвокат Аксьонова Журавель в коментарі "Крим.Реалії" повідомив, що ще не отримав рішення суду.

Як повідомлялося, наприкінці серпня представники Аксьонова подали позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою скасувати запроваджені проти нього персональні санкції. Відповідачами в позові заявлені Президент України Петро Порошенко, Рада національної безпеки й оборони України, а також український Кабмін, Нацбанк, СБУ.

Читайте також: Аксьонов поскаржився київському суду на санкції РНБО

Українська прокуратура розглядає справи проти Аксьонова, а також проти колишнього спікера Верховної Ради АРК Володимира Константинова. Їх обвинувачують за статтями 109 і 110 Кримінального кодексу України – "заклики до насильницького повалення конституційного ладу" і "посягання на територіальну цілісність України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-