Сенцов отримав престижну польську нагороду

Сенцов отримав престижну польську нагороду

Політв’язні
Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов отримав престижну польську нагороду МЗС Польщі Pro Dignitate Humana.

Рішення про присудження Сенцову премії під час спільного брифінгу для ЗМІ з главою української дипломатії Павлом Клімкіним озвучив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я прагну поінформувати про присудження цьогорічної нагороди Pro Dignitate Humana українському режисерові Олегу Сенцову... Режисер, який перебуває в ув’язненні у Росії, своїм драматичним закликом і 142-денним голодуванням нагадав про долю українських політичних в’язнів і є голосом протесту проти нелегальної анексії півострова й агресії на Донбасі", - заявив Чапутович.

Нагорода глави МЗС Польщі Pro Dignitate Humana вручається з 2011 року.

Вона передбачає вручення лауреату 100 тис. злотих (приблизно 700 тис. грн), які він може розподілити на різноманітні гуманітарні проекти.

Читайте також: За п’єсою Сенцова "Номери" почали знімати фільм

Клімкін подякував Чапутовичу за присудження Сецову цієї нагороди. Міністр підкреслив, що рано чи пізно, він з польським колегою побуває у Варшаві на прем’єрі фільму Сенцова за одним із сценаріїв, які той пише у російській в’язниці.

Як повідомляв Укрінформ, український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер заперечує обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-