РФ оскаржила рішення Гааги про компенсацію $159 мільйонів за

РФ оскаржила рішення Гааги про компенсацію $159 мільйонів за "кримські активи"

Укрінформ
РФ оскаржила рішення міжнародного арбітражу в Гаазі, за яким російську сторону зобов'язали виплатити $159 мільйонів кільком українським компаніям через втрати їх активів у Криму.

Про це РБК повідомили в прес-службі Мінюсту РФ.

"Це рішення оскаржене Російською Федерацією 29 серпня 2018 року в Апеляційному суді міста Гааги (Королівство Нідерланди)", - йдеться у відповіді.

У Мінюсті заявили, що Росія не визнає рішення Гаазького суду "у зв'язку з відсутністю в арбітражу юрисдикції на розгляд" позовів відносно Росії.

Як повідомлялося, в травні Третейський суд у Гаазі зобов'язав Росію виплатити $159 млн компенсації за втрачені активи в анексованому Криму.

Суд ухвалив, що Росія відповідальна за порушення прав українських інвесторів, починаючи з 21 березня 2014 року.

Читайте також: Кримське майно: суд дозволив стягнути з РФ компенсації на користь 17 компаній

Зокрема, суд у Гаазі встановив, що Російська Федерація незаконно експропріювала майно позивачів - ТОВ "Еверест Істейт" і 17 інших українських структур (котрі ЗМІ пов’язують з Ігорем Коломойським), а також однієї фізичної особи - колишнього голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета - на території Криму, і присудив їм компенсацію за втрату активів, а також відсотки й відшкодування витрат по оплаті послуг юристів і витрат на проведення арбітражного розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-