У фігуранта

У фігуранта "справи Кашка" погіршується стан здоров'я — адвокат

Укрінформ
У кримськотатарського активіста, фігуранта "справи Веджіє Кашка" Кязима Аметова, який очікує у сімферопольському СІЗО завтрашній "суд", погіршився стан здоров'я.

Про це повідомила "Кримська правозахисна група" з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

"Я відвідав у слідчому ізоляторі Кязима Аметова. Здоров'я його погіршується, і все гірше і гірше у нього з очима, тиск, проблеми з серцем і шлунком", — розповів адвокат.

За його словами, на вівторок, 23 жовтня, у "Верховному суді Криму призначено розгляд апеляційної скарги на продовження арешту його підзахисного Аметова.

Як повідомлялося, у інших фігурантів "справи Кашка" також серйозні проблеми зі здоров'ям. У Бекіра Дегерменджи – хронічна астма. Асан Чапух у СІЗО переніс мікроінсульт, 10 жовтня після голодування його відпустили з СІЗО під домашній арешт, так як його здоров'я було у критичному стані.

23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали Кязима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджи нібито за вимагання грошей у громадянина Туреччини, який довгий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Читайте також: Фігурант "справи Веджіє Кашка" вийшов під домашній арешт

Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало погано, і вона померла у машині швидкої допомоги. Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання її родичів адвокат Полозов почав власне розслідування причин смерті жінки, але СК РФ приховує дані експертизи.

Фото з сайту ru.krymr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-