Центр досліджень історії турецького і кримськотатарського народів відкрився в Києві

Центр досліджень історії турецького і кримськотатарського народів відкрився в Києві

Укрінформ
Центр досліджень історії турецького і кримськотатарського народів та мультимедійну аудиторію «Турецький світ» створили у Київському національному університеті ім. Шевченка.

Як повідомили Укрінформу в Турецькому агентстві зі співробітництва та координації (ТІКА), яке профінансувало цей проект, центр діятиме на базі кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету вишу.

“ТІКА зробила для університету дуже багато. Ми вже відкрили низку центрів у Жовтому корпусі, а тепер відкривається Центр досліджень історії турецького і кримськотатарського народів на історичному факультеті у Червоному корпусі”, - сказав проректор КНУ Петро Бех.

Посол Туреччини Йонет Джан Тезель наголосив на важливості роботи ТІКА, яка за роки своєї діяльності в Україні реалізувала низку проектів у різноманітних сферах, зокрема, освітній. “Нам, як посольству, пощастило, що в Туреччині є така державна структура як ТІКА, яка реалізує різні заходи для підтримки України. Я відчуваю, що Хаджи Байрам Болат (координатор програм ТІКА в Україні) дещо вирізняє Київський університет як навчальний заклад серед інших, яким надає допомогу, проте університет дійсно на це заслуговує”, - сказав він.

Координатор програм ТІКА в Україні Хаджи Байрам Болат підтвердив, що у них налагодилася плідна співпраця з Інститутом філології, розташованим у Жовтому корпусі КНУ, зокрема з кафедрою тюркології. Наприклад, торік за сприяння турецької сторони було створено дослідницький центр ім. Ісмаїла Гаспринського, у відкритті якого взяла участь перша леді Туреччини Еміне Ердоган.

Читайте також: До кінця цього року в Анталії мають відкрити Консульство України

“Ми приділяємо велику увагу мультимедійній аудиторії «Турецький світ» та Центру історії турецького та кримськотатарського народу, тому що ми сподіваємось, що завдяки діяльності цих центрів здійснюватимуться дослідження у галузі історії та наукових відкриттів. Київський університет ім. Т. Г. Шевченка посідає у наших серцях окреме і вагоме місце. Дійсно, цей університет є одним із наших найголовніших партнерів”, - акцентував координатор TIKA.

Турецьке агентство з розвитку і співробітництва (ТIКА) також профінансувало ремонтні роботи й придбання комп’ютерного обладнання та меблів для Інституту сходознавства ім. Бекір Чобан-заде Таврійського національного університету В. І. Вернадського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-