Ягланд про трагедію в Керчі: РФ відповідає за порушення на окупованих нею територіях

Ягланд про трагедію в Керчі: РФ відповідає за порушення на окупованих нею територіях

Фото
Укрінформ
Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд наголосив, що саме Росія несе відповідальність за всі порушення прав людини на територіях, які вона окупувала.

Про це написала у Facebook Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова за результатами зустрічі з Ягландом, на якій сторони, зокрема, обговорили нещодавнє масове вбивство в окупованій Керчі.

"Я подякувала за можливість зустрітись, за реакцію на події, що відбуваються в Україні. Зокрема, на трагедію в Керчі в анексованому Криму. Генсек РЄ наголосив на тому, що саме РФ несе відповідальність за всі порушення прав людини на територіях, які вона окупувала. А Рада Європи визнає, що ситуація в анексованому Криму повністю контролюється Росією", - зазначила Денісова.

Вона також наголосила, що розраховує на Ягланда і надалі з урахуванням практичного досвіду 47 держав, які входять до Ради Європи.

Читайте також: Стрілянина у Керчі: троє дівчат — на апаратному диханні

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня в політехнічному коледжі міста Керч стався вибух невстановленого пристрою і стрілянина, в результаті чого загинула 21 людина, ще близько 50 постраждали.

Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує цю подію як терористичний акт.

За версією слідчого комітету Росії, масове вбивство в коледжі влаштував студент 4-го курсу, 18-річний Владислав Росляков, який наклав на себе руки.

У п'ятницю 17 загиблих поховали в Керчі і Ленінському районі Криму.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-