Посилені заходи на адмінкордоні з Кримом триватимуть ще кілька днів — Слободян

Посилені заходи на адмінкордоні з Кримом триватимуть ще кілька днів — Слободян

Укрінформ
Провокацій чи нестандартних ситуацій на адмінкордоні з Кримом через події в керченському коледжі не зафіксовано, однак посилені заходи з охорони кордону ще триватимуть.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Після події у Керчі ДПСУ було прийнято рішення про посилення охорони адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом. Це було пов'язано з високою ймовірністю того, що РФ спробує перекласти відповідальність на уявних українських диверсантів. За цей період провокацій чи нестандартних ситуацій на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом не зафіксовано", - сказав Слободян.

Водночас він зауважив, що прикордонники продовжують відстежувати ситуацію. "Кілька днів посилені заходи ще будуть продовжуватися", - сказав Слободян.

Він нагадав, що основну увагу персоналу, який несе службу у контрольних пунктах, а також здійснює безпосередню охорону адміністративної межі, акцентовано на викритті та недопущення переміщення заборонених предметів. До служби залучені службові собаки, натреновані на пошук зброї та вибухівки.

Читайте також: Мешканці Керчі бояться пускати дітей у школи та садки - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня в політехнічному коледжі міста Керч стався вибух невстановленого пристрою та стрілянина, внаслідок чого загинула 21 людина, ще близько 50 постраждали.

Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує цю подію як терористичний акт.

За версією Слідкому Росії, масове вбивство в коледжі влаштував студент 4 курсу, 18-річний Владислав Росляков, який наклав на себе руки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-