Справа про держзраду: кримському екс-депутату Ганишу

Справа про держзраду: кримському екс-депутату Ганишу "світить" 12 років

Укрінформ
Прокурори попросили Дніпровський районний суд Києва визнати екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша винним у державній зраді і засудити його до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі" з посиланням на адвоката Андрія Руденка.

"Прокурори просили визнати Василя Ганиша винним у скоєнні державної зради і вважають, що відповідним покаранням буде ізоляція від суспільства, тобто позбавлення волі на строк 12 років без конфіскації майна", - повідомив адвокат.

Таке обвинувачення з викладенням доказів було оголошено прокурором 12 жовтня на дебатах, які продовжаться 22 жовтня. Цього дня на дебатах свою позицію представлять також сам обвинувачений і його захист, розповів Руденко.

Як повідомлялося, 28 квітня 2015 року Василя Ганиша затримали під час виїзду з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Прокуратура АРК обвинувачує екс-депутата кримського парламенту в державній зраді.

Читайте також: Україна вимагатиме екстрадиції затриманого у Москві "віце-прем’єра Криму"

Кримський політик називає обвинувачення необгрунтованими, і заявляє, що він був єдиним депутатом, який проголосував проти проведення "референдуму про приєднання Криму до Росії".

Суд у справі Ганиша розпочався в серпні 2015 року. У лютому 2017 року, коли до винесення вироку залишалося кілька засідань, Вища рада правосуддя відсторонила голову суддівської колегії Олександра Федюка. Був обраний новий головуючий у справі, і суд над Ганишем почався заново.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-