Україна вимагатиме екстрадиції затриманого у Москві

Україна вимагатиме екстрадиції затриманого у Москві "віце-прем’єра Криму"

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим вимагатиме екстрадиції колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Віталія Нахлупіна, затриманого в Москві.

Про це повідомляє прокуратура АРК.

“Прокуратурою АР Крим будуть вживатися заходи з метою звернення до компетентних органів Російської Федерації щодо арешту та подальшої екстрадиції Нахлупіна В.Г. в Україну для притягнення до відповідальності за державну зраду”, – зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

У прокуратурі нагадали, що прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування 29.12.2016 направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим Нахлупіна В., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Читайте також: У Москві за звинуваченням у хабарі затримали "віце-прем'єра Криму"

“У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що вказаний депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим надав допомогу та сприяв окупації Криму”, - прокоментував прокурор.

Зокрема, за його безпосередньої участі незаконно прийнято так звану «Конституцию Республики Крым» та ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення “Республіка Крим”. Крім того, він у березні 2014 року через офіційний сайт Верховної Ради Автономної Республіки Крим відкрито звернувся до мешканців автономії щодо необхідності взяти активну участь у загальнокримському референдумі та проголосувати за приєднання півострова Крим до Російської Федерації.

Крім того, за результатами досудового розслідування встановлено, що Нахлупін В.Г. прийняв участь у незаконно організованих на території АР Крим виборах до незаконно створеного органу “Государственный Совет Республики Крым” від Кримського регіонального відділення Всеросійської політичної партії “Единая Россия”.

За результатом вищевказаних виборів Нахлупіна було обрано “депутатом “Государственного Совета Республики Крым” першого скликання, де він здійснював повноваження депутата до 19.01.2016, тобто до дострокового їх припинення.

Нагадаємо, 17 жовтня співробітники правоохоронних органів Росії затримали в Москві "заступника голови Ради міністрів" окупованого Криму Віталія Нахлупіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-