Росія спише трагедію в Керчі на

Росія спише трагедію в Керчі на "криваву хунту" - координатор групи ІС

Укрінформ
Координатор групи "Інформаційний спротив" Юрій Карін заявив, що РФ звинувачуватиме Україну в Керченській трагедії, де загинули 19 осіб.

Таку думку він висловив на своїй сторінці в Facebook.

"Всі ці провокації Кремля, за традицією, будуть списані на "українські ДРГ" і "криваву хунту". Про це вже "натякнув" під час візиту до Севастополя секретар Ради безпеки РФ М.Патрушев, заявивши, що наразі існує серйозна загроза дестабілізації ситуації в Криму в результаті агресивної політики української влади і членів радикально налаштованих проукраїнських організацій", - повідомив Карін.

Він додав, що Росія створює штучний привід для застосування російських військ для захоплення частини південно-східної території Херсонської області. "Відстежуючи тенденції проведення російськими спецслужбами подібних акцій, помітно, що напередодні, через підконтрольні Кремлю ЗМІ починається кампанія з формування громадської думки про існуючу загрозу. І, власне, створення штучного приводу для застосування російських військ для захоплення частини південно-східної території Херсонської області", - заявив Карін.

Читайте також: Жахливе вбивство — Порошенко прокоментував трагедію у Керчі

Він також нагадав, що три місяці тому група "Інформаційний спротив" попереджала про наявну інформацію, що спецслужби Росії розглядають можливість проведення ряду провокацій на окупованій території АР Крим, в тому числі із здійсненням терористичних актів з масовими жертвами. "Як свідчить ситуація на Донбасі, російські окупанти особливо досягли успіху в використанні важких озброєнь проти цивільного населення і ракет ППО проти цивільної авіації. Ці методи з масовими жертвами вже стали візитною карткою злочинної російської влади в збройній агресії проти України", - додав він.

Як повідомлялося, 17 жовтня в політехнічному коледжі в Керчі в результаті спрацьовування вибухового пристрою загинули, за останніми даними, 19 осіб, ще 40 постраждали, більшість з них - діти.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про теракт, а Telegram-канал Mash опублікував фотографію ймовірного терориста.

Повідомляється також, що ймовірний вбивця - студент 4 курсу цього ж коледжу - застрелився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-