П’ять естонських турфірм судитимуть за продаж путівок до Криму

П’ять естонських турфірм судитимуть за продаж путівок до Криму

Укрінформ
Державна прокуратура Естонії порушила кримінальну справу стосовно п’ятьох естонських туристичних фірм за звинуваченням в організації поїздок на окуповану Росією територію.

Про це пише сайт Postimees.

«Державна прокуратура підтверджує, що у вівторок в п'яти офісах турфірм були проведені обшуки в зв'язку з підозрою, що фірми могли організувати туристичні поїздки в окуповані Росією Крим і Севастополь, куди, згідно з рішенням Європейського союзу про санкції, заборонено організовувати турпоїздки і чинити там туристичні послуги», - повідомив прес-секретар Держпрокуратури Каарель Каллас.

«У зв'язку з тим, що Російська Федерація порушила територіальну цілісність України, Європейський Союз у 2014 році запровадив санкції на надання послуг на анексованих територіях. До цього переліку включено також заборону на надання туристичних послуг - поїздок в Крим і Севастополь. Цей захід запроваджено спільно всіма країнами ЄС, щоб дати чіткий сигнал про те, що жодна країна ЄС не визнає незаконною анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією», - підкреслив Каллас.

Читайте також: В Україну не дозволили ввезти дитячу книгу з "російським" Сімферополем

За його словами, початкові підозри у зв'язку з цим висунуто п'яти особам, які були допитані і потім відпущені на свободу. Прокуратура не порушує клопотання про взяття кого-небудь з них під варту, додав Каллас.

Естонські фірми роками продавали путівки в Крим, ігноруючи європейський закон і піддаючи своїх клієнтів ризику. На цьому тижні в п'яти турфірмах були проведені обшуки. Проти кількох з них порушено кримінальну справу, п'ятьом особам пред'явлено первинні підозри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-