Президента просять скасувати закон про вільну економічну зону “Крим”

Президента просять скасувати закон про вільну економічну зону “Крим”

Укрінформ
Представництво Президента України в АРК пропонує скасувати закон про вільну економічну зону “Крим”.

Про це повідомляє Представництво Президента України в АРК.

Представництво Президента вважає, що чинний сьогодні закон "Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" залишає поле для незаконної діяльності підприємств окупованого півострова.

"Представництвом було нещодавно спрямовано на розгляд Президенту України через його Адміністрацію проект Закону України про скасування в цілому вказаного закону 2014 р. із збереженням його окремих норм, що відповідають національним інтересам та потребам захисту прав людини, у Законі України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», - говориться в повідомленні.

Як інформує ППУ, протягом 2017-2018 рр. було здійснено комплекс заходів щодо виявлення фактів постачання електроенергії, артезіанської води та мінеральної сировини через адміністративну межу тимчасово окупованого Криму для неправомірного забезпечення діяльності підприємств півострова.

Відповідні матеріали періодично надаються Адміністрації Президента України, а також, в порядку робочої взаємодії, органам СБУ та іншим уповноваженим державним структурам.

Читайте також: “Влада" Криму вважає розкішшю повну зупинку "Титану"

Так, 11 жовтня 2018 р. Представництвом Президента України в АРК, за підсумками проведеної грунтовної аналітично-інформаційної роботи, разом із уповноваженими співробітниками Центрального апарату СБУ та Головного управління СБУ в АРК було проведено заходи із зупинки роботи насосної станції «Кутаранська дамба», що розміщується на материковій (підконтрольній) частині України Новотроїцького району Херсонської області та здійснює постачання ропи з природної акваторії Центрального Сивашу на зарегульовану акваторію Західного Сивашу, внаслідок чого ропа Західного Сивашу неправомірно, без належних дозволів, використовується заводами хімічної промисловості тимчасово окупованого Криму (содовий та бромний заводи м. Красноперекопськ).

Під час проведення на насосній станції комплексу заходів, зокрема із залученням представників медіа та громадськості, було виявлено постачання у промислових обсягах електроенергії для роботи об`єкту з тимчасово окупованого Криму, перекачування об`єктом у промислових обсягах ропи Сивашу. Хоча підприємства тимчасово окупованого Криму наразі працюють без відповідних дозволів та ліцензій на використання мінеральних ресурсів та, вочевидь, завдають значну шкоду екології Сиваша, здійснення ними та посередницькими структурами відносин з оренди земель, оплати праці, проведення ремонтних та інших робіт щодо насосної станції, як форм прикриття власної неправомірної діяльності, стало можливим виключно за умов подальшої дії Закону України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» 2014 р.

Представництво буде й надалі вживати в межах компетенції вичерпних заходів із невідкладного повернення державного контролю за водокористуванням та захистом навколишнього середовища Сивашу, який став сьогодні природним бар`єром на шляху держави-агресора.

Як повідомляв Укрінформ, 11 жовтня Представництво президента України в АРК надало матеріали про незаконну роботу насосної станції на Кутаранській греблі (Херсонська область), яка забезпечує сировиною (ропою) два заводи на території окупованого Криму. За даними ППУ в АРК, всі приміщення насосної станції на Кутаранській греблі будуть опечатані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-