З материкової України у Крим постачалася сировина для двох заводів

З материкової України у Крим постачалася сировина для двох заводів

Фото, відео
Укрінформ
На греблі, що розділяє Сиваш, працювала насосна станція, яка забезпечувала сировиною заводи окупованого Криму: содовий у Красноперекопську і бромний у Перекопі.

Про це у Facebook повідомив заступник постійного представника Президента України в Криму Ізет Гданов.

"Ми знаходимося на Кутаранській греблі, яка відділяє західний Сиваш від середнього Сивашу. Тут є насосна станція, і ми безпосередньо на ній знаходимося. Звідси з середнього Сивашу на західний Сиваш перекачується ропа для роботи двох заводів - бромистого і содового заводів", - розповів Гданов.

У відео продемонстровано територію насосної станції, прилади якої, за словами чиновника, "були ще теплими", оскільки були відключені під час його появи.

"Саме з цієї насосної станції перекачують ропу і забезпечують сировиною два заводи на окупованій території - бромистий завод, на якому працюють 500 осіб, і содовий завод, на якому працюють 3000 осіб", - підкреслив Гданов.

Він також продемонстрував фото і відео, на якому видно, як фактично із середнього Сивашу на західний Сиваш здійснюється подання ропи, що служить сировиною для роботи содового заводу, розташованого в Красноперекопську, і бромистого заводу в Перекопську.

Як зазначив Гданов, електропостачання на насосну станцію, що постачає ропу для Криму, здійснюється з тимчасово окупованої території. При цьому новий трансформатор, встановлений на насосній станції "Кутаранська гребля", також профінансувала окупаційна влада.

У присутності Гданова було здійснено включення насосів і перевірку їх роботи.

За словами Гданова, всі приміщення насосної станції на Кутаранській греблі будуть опечатані.

"Все буде опечатано!! Слава Україні!!", - написав заступник представника Глави держави в АРК.

Читайте також: "Титан" качає воду з Херсонщини - представництво Порошенка в АРК

Сиваш — затока на заході Азовського моря, відділяє Кримський півострів від материкової України. По Сивашу проходить адміністративний кордон між Автономною Республікою Крим і Херсонською областю. Площа Сивашу становить близько 2560 км, глибина не перевищує трьох метрів. Влітку вода сильно прогрівається і з цієї ж причини морська вода інтенсивно випаровується, через що Сиваш сильно мінералізований. На базі мінеральних багатств Сивашу побудовані заводи: Перекопський бромний, "Кримський титан" з виробництва фосфорних добрив і Кримський содовий. Загальні запаси солей Сивашу — близько 200 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-