Фігурант

Фігурант "справи Веджіє Кашка" вийшов під домашній арешт

Укрінформ
У середу кримський "суд" змінив запобіжний захід фігуранту "справи Кашка" Асану Чапуху, відпустивши його під домашній арешт.

Про це повідомляє в Facebook "Кримська солідарність".

"Політв'язню Асану Чапуху змінили запобіжний захід на домашній арешт", - повідомила "Кримська солідарність".

За словами адвоката Айдера Азаматова, рішення про зміну запобіжного заходу було прийнято Київським “райсудом” Сімферополя “в силу його критичного стану здоров'я і неможливості проводити необхідне лікування в умовах СІЗО”.

У громадській організації нагадали, що Асана Чапуха було затримано в листопаді 2017 року і він знаходився в СІЗО "без об'єктивних доказів його провини".

Знаходячись в умовах СІЗО, 66-річний Чапух переніс мікроінсульт і пересувався тільки за допомогою сусідів по камері.

Читайте також: Справа Веджіє Кашка: "суд" урізав адвокатам час на читання справи

15 вересня 2018 він почав голодування, вимагаючи змінити йому запобіжний захід на домашній арешт або надати необхідну медичну допомогу.

21 вересня він вимушений був припинити голодування через погіршення стану здоров'я та на прохання адвоката Айдера Азаматова. 25 вересня його доправили до СІЗО в 7-у міську лікарню Сімферополя для надання медичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача та Бекіра Дегерменджі, нібито, за вимагання грошей у громадянина Туреччини, який довгий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало зле і вона померла в машині швидкої допомоги. Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті ветерана. На прохання її родичів адвокат Полозов почав власне розслідування причин смерті жінки, але СК РФ приховує дані цієї експертизи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-