Луценко підписав Cтратегію розвитку прокуратури АР Крим

Луценко підписав Cтратегію розвитку прокуратури АР Крим

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав Cтратегію розвитку прокуратури Автономної Республіки Крим в умовах тимчасової окупації на 2019 – 2021 роки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прокуратура Автономної Республіки Крим формує правосуддя перехідного періоду. Вона діє в особливих екстериторіальних умовах... Прокуратура має займатися ретельною фіксацією воєнних злочинів і злочинів проти людства. Це ключове завдання, з яким вона справляється. Вона має притягувати винних у злочинах у звичайному порядку і в спеціальному порядку, так званому заочному засудженню", - сказав генпрокурор.

За його словами, прокуратура АР Крим має працювати для майбутнього відшкодування збитків державі Україна, а також громадянам, які постраждали від дій окупаційної влади.

Луценко розповів, що на рахунку прокуратури АР Крим повідомлення про підозру 467 особам за вчинення злочинів проти основ національної безпеки, а до суду уже направлено 100 обвинувальних актів. При цьому на лаві підсудних опинилися 64 колишніх депутати Верховної Ради АР Крим, 21 депутат Севастопольської міської ради, а також так званий "міністр охорони здоров'я" Криму і члени незаконного збройного формування "Самооборона Криму". Наразі суди вже винесли три обвинувальних акти у держзраді у справах прокуратури автономії.

Генпрокурор вважає, що зараз потрібно формувати кадровий резерв працівників прокуратури на майбутнє, коли українська влада повернеться в Сімферополь.

"У прокуратурі Криму працювала 1 тисяча 300 прокурорів, а зараз працює 46. Ми потребуємо створення резерву. Це велике питання для Верховної Ради - дати можливість узаконити помічників, резервістів з тим, щоб вони пройшли навчання і могли приступити до роботи в той момент, коли українська армія зробить свою роботу", - сказав він.

Читайте також: Прокуратура встановила вже 900 "самооборонців" Криму

У свою чергу керівник прокуратури АР Крим Гюндюз Мамедов зазначив, що робота відомства направлена на розслідування порушень, які мали місце у період анексії Криму, притягнення до відповідальності винних у масових порушеннях та відшкодування збитків потерпілим. Він додав, що на даний час прокуратура Криму займається розробкої дорожньої карти виконання затвердженої стратегії розвитку.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-