Денісова вимагає від Москалькової офіційної інформації щодо голодування Сенцова

Денісова вимагає від Москалькової офіційної інформації щодо голодування Сенцова

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова вимагає від російського омбудсмена Тетяни Москалькової офіційну інформацію щодо голодування та самопочуття Олега Сенцова.

Про це вона написала у Facebook та оприлюднила відповідний документ зі зверненням.

"Не знаю чому в РФ не виходить встановити простий факт: голодує українець чи ні. Суперечливою інформація була ще зранку п’ятниці, але чиновники агресора не можуть ні підтвердити її остаточно, ні спростувати уже 5 день. Вимагаю від Тетяни Москалькової надати офіційну інформацію щодо голодування та самопочуття Олега Сенцова з підтвердженням відповідними документами", - заявила вона.

Читайте також: На Сенцова після виходу з голодування чекає інвалідність - лікар

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Сенцов припинив голодування.

Через адвоката Олег Сенцов передав листа, в якому розповів про загрозу примусового годування, яке мало початися в рамках "реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта", тому Сенцов змушений припинити голодування.

Український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений у Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями в плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримуються близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-