Тюремники кажуть, що Сенцов припинив голодування і набрав майже 2 кг

Тюремники кажуть, що Сенцов припинив голодування і набрав майже 2 кг

Укрінформ
Заступник директора російської Федеральної служби виконання покарань Валерій Максименко підтвердив, що український режисер Олег Сенцов припинив голодування і нібито їсть звичайну їжу.

Про це повідомляє правозахисний портал Медиазона.

"Він сьогодні поїв. І сніданок, і каша, і вже навіть сьогодні пообідав: і бульйончик, і курочку", - сказав Максименко.

За його словами, після припинення голодування Сенцов нібито вже набрав 1,8 кілограма. Максименко додав, що уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак, який заявив, що Сенцов продовжує голодування, останнім часом не бував у ВК-8, де перебуває ув'язнений.

Читайте також: У Денісової перевіряють заяву про продовження Сенцовим голодування

Як повідомлялося, український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії на 20 років позбавлення волі за обвинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер відкидає обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими. 

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів, які перебувають у російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме «до кінця». 

5 жовтня стало відомо, що з наступного дня Сенцов припинить голодування. Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування». 

9 жовтня уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) Анатолій Сак заявив, що Олег Сенцов не припиняв голодування. При цьому адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що йому нічого не відомо про продовження голодування його підзахисним.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-