Поки немає підтвердження, що Сенцов припинив голодування - Геращенко

Поки немає підтвердження, що Сенцов припинив голодування - Геращенко

Укрінформ
Наразі немає офіційного підтвердження від російської влади інформації, що український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування.

Про це повідомила під час прес-конференції в Укрінформі перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Українська сторона не має жодної інформації відносно рядків, які вийшли в російських ЗМІ. Я найменше хочу коментувати будь-яку інформацію російських ЗМІ, тому що ми неодноразово бачили запуск недостовірних фейків, спеціальних вкидів, зроблених ФСБ", - сказала вона.

Геращенко розповіла, що Міністерство закордонних справ звернулося до російської строни з вимогою надати повну інформацію щодо стану здоров'я Олега Сенцова. "Так само Уповноважена з прав людини пані (Людмила - ред.) Денісова зробила до своєї візаві (Тетяни - ред.) Москалькової звернення з вимогою надати достовірну інформацію, що відбувається з Олегом", - додала вона.

Геращенко зазначила, що на даний час в Олега Сенцова перебуває його адвокат Дмитро Дінзе. Очікується, що після свого візиту він надасть інформацію стосовно стану здоров'я Сенцова.

Як повідомлялося, заступник голови Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Валерій Максименко заявив, що незаконно засуджений український режисер Олег Сенцов офіційно письмово погодився приймати їжу.

14 травня 2018 року засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів, які знаходяться у в'язницях РФ.

Читайте також: Голодування Сенцова: Геращенко нагадала, що росЗМІ не раз запускали фейки

В Україні і світі проходять численні акції з вимогою його звільнення.

На сьогодні, 5 жовтня, заплановано відвідування адвокатом Дмитром Дінзе Сенцова в колонії російського міста Лабитнангі.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії строгого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-