Підтвердження припинення Сенцовим голодування немає - російський журналіст

Підтвердження припинення Сенцовим голодування немає - російський журналіст

Укрінформ
Наразі немає підтвердження, що український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування у російській в'язниці.

Про це написав у Facebook спеціальний кореспондент "Новой газеты" Антон Наумлюк.

"Підтвердження того, що Сенцов припинив голодування, немає. Начальник колонії в Лабитнангі нічого про це не знає, адвокат Дінзе зараз у Сенцова", - зазначив він.

Коментуючи пост журналіста, активіст Заїр Смедляєв повідомив, що 3 жовтня адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, будучи в Криму, повідомив, що Олег не має наміру припиняти голодування.

"Позавчора після суду над Володимиром Балухом Дмитро говорив про налаштованість Олега продовжувати голодування", - повідомив активіст.

Раніше російське видання "Інтерфакс" повідомило про припинення Сенцовим голодування. Видання посилається на слова заступника директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерія Максименка, який стверджує, що кращі дієтологи Москви розробили для Сенцова спеціальну дієту для виведення з голодування.

Читайте також: Російські тюремники заявляють, що Сенцов припинив голодування

Українського режисера з Криму Олега Сенцова у серпні 2015 року було засуджено в Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими обвинуваченнями у плануванні терактів в анексованому Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-