Російські тюремники заявляють, що Сенцов припинив голодування

Російські тюремники заявляють, що Сенцов припинив голодування

Оновлено
Укрінформ
У Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) Росії стверджують, що український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ, припинив голодування, яке тримав з 14 травня.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на заступника голови ФСВП Валерія Максименка.

"Так, він припинив голодовку. Кращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодування", - сказав Максименко. 

Раніше про припинення Сенцовим голодування повідомили деякі ЗМІ. 

"Я дякую всім, хто брав участь, і нашим (ФСВП - ред.) лікарям, і лікарям лабитнангської лікарні, і адвокатам, які підказали йому, що потрібно жити, що життя триває. Остаточно його умовили наші лікарі, наші фахівці. І він вибрав життя", - заявив Максименко. 

Читайте також: Стан Сенцова погіршується, у нього розвинулася гіпоксія - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня стало відомо, що Європейський суд з прав людини взяв до розгляду позов незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова. 

За даними ФСВП, 28 вересня Сенцова вивозили з колонії Лабитнангі в міську лікарню "для планового обстеження". Враховуючи результати проведеного обстеження, російські лікарі "Провели корекцію лікування" Сенцова.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив Сенцова, незаконно затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями. 

14 травня 2018 року засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів, які знаходяться у в'язницях РФ.

В Україні і світі проходять численні акції з вимогою його звільнення.

На сьогодні, 5 жовтня, заплановано відвідування адвокатом Дмитром Дінзе Сенцова в колонії російського міста Лабитнангі.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії строгого режиму за нібито шпигунство.

Фото на першій сторінці: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-