На Херсонщині не знайшли руйнувань у дамбі кримського “Титану”

На Херсонщині не знайшли руйнувань у дамбі кримського “Титану”

Укрінформ
Перевірка дамби кислотонакопичувача «Кримського титану» в Херсонській області не виявила руйнувань.

Про це свідчить документ, який представила виданню "Крим.Реаліі" Державна екологічна інспекція України.

"Державна екологічна інспекція України стверджує, що була проведена перевірка дамби, яка відділяє кислотонакопичувач заводу «Кримський титан» від озера Сиваш та розташована з боку Херсонської області", - йдеться у повідомленні видання.

У відповіді відомства на запит Крим.Реалії зазначається, що руйнувань на дамбі виявлено не було.

Читайте також: “Влада" Криму вважає розкішшю повну зупинку "Титану"

«За результатами візуального обстеження зазначеної огороджувальної дамби на відстані 300-400 метрів, комісією встановлено, що дамба в справному стані», – йдеться в документі.

Як повідомлялося, 14 вересня в Армянську запровадили режим надзвичайної ситуації після викидів шкідливих речовин на заводі «Кримський титан».

У ніч із 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. "Влада" Криму заявила, що причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовує «Кримський титан».

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі «Титан» в Армянську стався через те, що в результаті навчань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

За вказівкою "глави" Криму Сергія Аксенова з Армянська вивезли дітей шкільного та дошкільного віку в кримські санаторії у зв'язку з тім, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі Криму перевищила допустиму норму. Завод «Кримський титан» на два тижні призупинив роботу.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод «Кримський титан» несе екологічну загрозу для Херсонської області. Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-