У Криму триває

У Криму триває "суд" над Балухом у його відсутність

Укрінформ
В окупованому Криму триває "суд" над українським патріотом Балухом, незважаючи на клопотання його адвокатів про проведення засідання в присутність їх підзахисного.

Про це повідомляє "Крымская солидарность". 

"Суд ухвалив продовжити розгляд справи без присутності Володимира Балуха. Адвокати подали клопотання про присутність підзахисного на суді. Воно було відхилено", - йдеться в повідомленні.

Крім того, адвокати Балуха попросили присутності на "суді" потерпілого Ткаченка, нібито побитого Балухом у Роздольненському СІЗО. Проте і це клопотання було відхилено.

"Суд ухвалив: потерпілий Ткаченко може не бути присутнім на суді, розгляд справи триватиме без нього", - йдеться в повідомленні "Крымской солидарности". 

Під час засідання "суд" відмовив і журналістам, які клопотали про дозвіл на фотофіксацію в залі суду. 

Як повідомлялося, 24 вересня 2018 року "Верховний суд" Криму переніс судове засідання "у справі" Володимира Балуха на 3 жовтня 2018 року у зв'язку з наміром українського політв'язня брати участь особисто в процесі з розгляду його апеляційної скарги, а не в режимі відеоконференції. 

Читайте також: Балуха знову не привезли на суд, від відеозв'язку він відмовився

ФСБ РФ затримала кримського фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. «Суд» у Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів(приблизно 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи, пов'язаної з його проукраїнською позицією і неприйняттям окупації Криму Росією. 19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-