Геращенко вважає спецоперацією вкид про “перемовини США і РФ” щодо обміну Сенцова

Геращенко вважає спецоперацією вкид про “перемовини США і РФ” щодо обміну Сенцова

Укрінформ
Поширена ліберальними російськими ЗМІ інформація про нібито перемовини між США і Росією щодо обміну Олега Сенцова на ув'язнених у Штатах росіян є спецоперацією російських спецслужб.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у пості на Facebook.

“Влітку був суботній нічний кошмар - вкид про “транспортування Олега в Київ”, зараз - про “переговори США і РФ про обмін українського політв`язня на відвертий російський криміналітет і мафію”. Мене вже давно не дивує, що подібні брудні інформаційні спецоперації запускаються через так звані ліберальні російські медіа, бо мета спецслужб тут очевидна: підняти ставку, ціну переговорів, паралельно дискредитувати навіть ілюзію існування незалежних від Кремля медіа”, - зазначила вона.

За словами політика, подібні повідомлення про Сенцова не мають під собою жодної основи.

Вона також підкреслила, що Сенцов - політв’язень, справа якого сфабрикована від першої до останньої літери.

“І очевидно, що говорити про обмін його на мафіозі, торговців зброєю і шпигунів - це тактика сомалійських піратів, торгівців людьми, на яких давно перетворився Кремль”, - заявила  перший віце-спікер.

Як повідомлялося, 1 жовтня «Новая газета» з посиланням на власне джерело повідомила, що Москва нібито має намір вести переговори із США про обмін Олега Сенцова на росіян Віктора Бута, що відбуває у США покарання за торгівлю зброєю, Костянтина Ярошенка, засудженого у Штатах за контрабанду наркотиків, і Марію Бутіну, яку суд США визнав іноземним агентом.

Російські чиновники цю версію не підтвердили.

Натомість у Держдепартаменті США заявили, що обмін Сенцова на двох засуджених у США росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка і заарештовану Марію Бутіну неможливий.

Український режисер із Криму Олег Сенцов у серпні 2015 року був засуджений у Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання у колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у плануванні терактів у анексованому Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у РФ. 

Читайте також: Обмін Сенцова на ув'язнених у США росіян неможливий - Держдеп

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-