У вересні до портів окупованого Криму зайшли 16 суден-порушників

У вересні до портів окупованого Криму зайшли 16 суден-порушників

Укрінформ
Протягом вересня у портах окупованого Криму зафіксовано 16 танкерів та вантажних суден-порушників.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"З 1 по 30 вересня до портів окупованого Криму зафіксовано заходження 16-ти танкерів та  вантажних суден-порушників. 15 суден були під прапором Російської Федерації  та 1 – під прапором Республіки Того. Загалом цими суднами здійснено 47 заходів до портів Феодосії, Севастополя та Керчі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії та Керчі, які використовуються для стоянки, зафіксовано 10 суден під прапорами РФ.

У МінТОТ нагадали, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта), закриті розпорядженням Кабінету міністрів України від 30 квітня 2014 р. № 578-р "Деякі питання функціонування морського та річкового транспорту" та відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України від 16 червня 2014 р. № 255 "Про закриття морських портів". 

Читайте також: Місія США при ОБСЄ назвала терміни “кримських” санкцій проти Росії

Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь, є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України, і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема, кримінальну, наголосили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні у портах анексованого Криму було зафіксовано 16 вантажних суден-порушників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-