Справа Хізб ут-Тахрір: адвокати обвинувачених обурені

Справа Хізб ут-Тахрір: адвокати обвинувачених обурені "доказами прокурорів"

Укрінформ
Адвокати обвинувачених у "справі Хізб ут-Тахрір" (перша бахчисарайська група), вважають неприпустимими представлені прокурором "речові докази" провини їхніх підзахисних.

Про це вони заявили після слухань у Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону (РФ), в якому брали участь по відеоконференцзв'язку. Відео з їхнім коментарем опубліковано на сторінці організації "Кримська солідарність" у Facebook.

"Сторона обвинувачення пред'явила докази, які, як вона вважає, викривають в особливо тяжких злочинах обвинувачуваних хлопців. Це були різні аркушики з окремими фразами, іменами, датами, причому більшість з них належала до 2006 року. Тобто, моєму підзахисному Енверу Мамутову загрожує довічне позбавлення волі і на доказ його провини, в тому, що він, нібито, хотів влаштувати конституційний переворот або брав участь у тероризмі, прокуратура пред'являє обривки папірців з незрозумілими текстами", - говорить адвокат Еміль Курбедінов.

За його словами, усі четверо адвокатів "були украй обурені" аргументами обвинувачення, на що прокурор "лише мовчав або уїдливо говорив".

Аналогічну думку висловив адвокат Ремзі Меметова Сергій Легостов, який заявив, що докази провини людей, які пред'являються стороною обвинувачення, не мають ніякого відношення до насильницького захоплення влади і тероризму.

Читайте також: Фігурант “справи Хізб ут-Тахрір” Джеппаров у критичному стані — адвокат

"Прокурор представляв так звані докази, оголошував якісь аркушики, якісь рукописні записи, зроблені не руками наших підзахисних. На одному аркуші, наприклад, написано "читав Коран", що не карається, на іншому перераховані різні імена, що теж не карається. На усі ці та інші подібні докази, представлені прокурором, захист звертав увагу, що вони не мають відношення ні до насильницького захоплення влади, ні до насильницької зміни конституційного ладу, ні до участі в діяльності терористичної організації", - підкреслив Легостов.

За інформацією адвокатів, на наступних засіданнях 8 і 9 жовтня обвинувачення продовжить надання "суду" своїх доказів, потім 10 і 11 жовтня сторона захисту представить думки експертів.

Першу групу бахчисарайців, обвинувачених у причетності до організації "Хізб ут-Тахрир", було затримано 12 травня 2016 року в окупованому Криму після серії обшуків у будинках кримських татар, а також у місцевому кафе м. Бахчисарая. В результаті було заарештовано і звинувачено в тероризмі Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров та Енвер Мамутов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-