"Стабільний": Росія досі не дала жодного підтвердження стану здоров’я Сенцова

Укрінформ
У Росії повідомили, що за результатами консиліуму лікарів міськлікарні Лабитнангі стан здоров’я незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова визначено як "стабільний".

Про це повідомила у Facebook Денісова.

"Отримала відповідь від голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова. Він повідомив про стан здоров’я Олега Сенцова. За його інформацією, 12 вересня було проведено консиліум лікарів міської лікарні Лабитнангі. Стан здоров’я Олега визначено ними як стабільний. До 3 жовтня заплановано проведення чергового консиліуму лікарів, щоб в подальшому оцінити стан здоров’я Олега і тактику його подальшого ведення", - зазначила вона.

Денісова додала, що Сенцов перебуває під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. Ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш та проводити щоденну інфузійну терапію.

"Окрім цієї інформації, на превеликий жаль, з РФ жодного підтверджувального медичного документа мені не надано. Хоча я наполягаю на цьому вже давно. Офіційного висновку консиліуму лікарів немає", - наголосила Денісова.

Читайте також: Євросоюз у ОБСЄ закликає звільнити Сущенка й інших політв’язнів Кремля

Вона підкреслила, що має великі сумніви щодо достовірності наданої інформації і якості проведення медичного огляду. "Оскільки в міській лікарні до нього з самого початку ставилися жахливо. Йому не надавали належної медичної допомоги і тиснули психологічно. Саме це було істинною причиною відмови Олега від послуг лікарів Лабитнангського медичного закладу", - наголосила Денісова.

Вона висловила сподівання, що найближчим часом РФ все ж надішле їй офіційні медичні документи про справжній стан здоров’я українського політв'язня.

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера з Криму Олега Сенцова було незаконно засуджено в Росії в серпні 2015 року до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

Всього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-