Кримський “суд

Кримський “суд" відхилив скаргу на арешт за репости 2010 року

Укрінформ
Так званий суд в окупованому Криму залишив без задоволення скаргу активіста Османа Бєлялова, який заявив про незаконність його арешту на п'ять діб за репости у соцмережах восьмирічної давності і випущеного з-під варти 19 вересня.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Суд у справі Османа Бєлялова. Слухання закінчилося. Суддя залишив скаргу без задоволення", - повідомляє "Кримська солідарність".

За даними громадської організації, засідання у так званому Верховному суді Криму щодо розгляду скарги на рішення районного "суду" Бахчисараю щодо Османа Бєлялова, якому було присуджено адміністративний арешт на п'ять діб, почалося із запізненням. При цьому захисту було надано лише 15 хвилин для ознайомлення з матеріалами справи.

Читайте також: У Сімферополі з-під арешту окупантів вийшов активіст “Кримської солідарності”

Як повідомлялося, 13 вересня у будинку активіста "Кримської солідарності" Османа Бєлялова був проведений обшук і затримання у рамках розслідування справи Марлена Мустафаєва. 14 вересня 2018 року районний "суд" Бахчисарая пред'явив йому звинувачення за репости Вконтакте у 2010-2011 роках і виніс ухвалу про адміністративний арешт на 5 діб.

Бєлялов був визнаний винним за порушення ст. 20.3 і 20.29 КпАП РФ. 19 вересня 2018 року закінчився термін його адміністративного арешту. Попри це, активіст направив скаргу до "Верховного суду" Криму, вважаючи неправомірним рішення "суду" про ув‘язнення його під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-