Кримчанину Каракашеву, звинуваченому в

Кримчанину Каракашеву, звинуваченому в "екстремізмі", продовжили арешт на місяць

Укрінформ
У вівторок "Євпаторійський міський суд" в окупованому Криму продовжив до 24 жовтня арешт активістові Євгенію Каракашеву, підозрюваному в екстремізмі за пост у соцмережах.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Євпаторійський міський суд" 25 вересня 2018 року продовжив арешт на місяць підозрюваному в "екстремістських висловлюваннях" у соцмережах лівому активістові Євгенію Каракашеву", - говориться в повідомленні.

За словами адвоката Олексія Ладіна, в ході засідання слідчий обґрунтував продовження арешту тим, що Каракашев "може зникнути з "території" Росії", завадити слідству, впливати на свідків і продовжити "злочинну" діяльність.

Крім того, слідчий повідомив, що не встиг ознайомити обвинуваченого й адвоката з матеріалами справи і виконати "інші необхідні слідчі процесуальні дії".

"Це клопотання - повний клон попереднього, за яким Євгенію продовжили термін утримання під вартою на місяць. Які слідчі дії потрібно виконати, слідчий толком пояснити не зміг", - повідомив Ладін.

Судове засідання відбувалося в закритому режимі. Адвокат має намір оскаржити рішення суду.

Читайте також: Фігуранта "справи Кашка" з СІЗО відвезли до лікарні — адвокат

Як повідомлялося раніше, 1 лютого 2018 року співробітники так званого кримського управління Слідкому Росії затримали Каракашева в Євпаторії за підозрою в екстремістських висловлюваннях у соціальних мережах. Пізніше суд заарештував його. Каракашев вважає висунені проти нього звинувачення неправдивими і сфабрикованими.

1 березня в Севастополі у "справі Каракашева" выдбулися обшуки у будинках інших лівих активістів Олексія Шестаковича, Олексія Присяжнюка, Ігоря Панюти, Івана Маркова і Артема Воробйова.

Фото: Кримська правозахисна група

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-