Фігуранта

Фігуранта "справи Кашка" з СІЗО відвезли до лікарні — адвокат

Укрінформ
Фігурант "справи Кашка" Асан Чапух, який раніше оголошував голодування з вимогою надання йому медичної допомоги, доставлений із СІЗО до 7-ї міської лікарні Сімферополя.

Про це у Facebook повідомляє адвокат Айдер Азаматов.

"Нарешті Чапуха Асана Енверовича вивезли до лікарні для лікування. Сподіваюся, що лікарі допоможуть йому і його здоров'я відновлять", - повідомив Азаматов.

За його словами, в даний момент його підзахисний перебуває в 7-ій міській лікарні у відділенні неврології, і "скільки він там пробуде, поки не відомо".

Як зазначив адвокат, у даний час він продовжує знайомитися з матеріалами кримінальної справи щодо Асана Чапуха і поки стан його здоров'я не покращиться, слідчі дії не проводитимуться.

Фігурант "справи Кашка" - 66-річний Асан Чапух почав голодувати 15 вересня, вимагаючи надати йому медичну допомогу або перевести з СІЗО під домашній арешт. 21 вересня він припинив голодування з-за вкрай погіршення стану здоров'я і на прохання адвоката Айдера Азаматова.

Читайте також: "Справа Веджіє Кашка": Чапух припинив голодування

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджи за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати й саму 83-річну жінку, проте їй стало зле й вона померла в машині швидкої допомоги. Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті ветерана. На прохання її родичів адвокат Полозов почав власне розслідування причин смерті жінки, але СК РФ приховує експертизи за фактом смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-