Викиди

Викиди "Титану" в Криму: п'ятеро потерпілих прикордонників досі в лікарні

Укрінформ
П'ятеро українських прикордонників, які поскаржилися на погане самопочуття через хімвикид в окупованому Криму і були госпіталізовані, ще проходять лікування.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Було 5 прикордонників, які потребували медичної допомоги. Після того, як вони пройшли обстеження та лікування в нашому госпіталі, - власне, вони ще завершують лікування, - вони повернуться до виконання своїх службових обов'язків", - сказав Слободян.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч проти 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

Читайте також: До окупованого Армянська після скасування режиму НС повертають дітей

На 12-й день екологічної катастрофи так звана влада Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок тренувань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

14 вересня так звана глава регіонального управління "Роспотребнадзора" Наталія Пеньковська заявила, що на півночі окупованого півострова зареєстровано перевищення гранично допустимих концентрацій по хлористому водню і сірчистому ангідриду.

Через викиди на заводі "Титан", розташованому в окупованому Криму, 61 український прикордонник звернувся по допомогу до лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-