До окупованого Армянська після скасування режиму НС повертають дітей

До окупованого Армянська після скасування режиму НС повертають дітей

Укрінформ
В Армянську на півночі окупованого Криму скасували режим надзвичайної ситуації, запроваджений після викиду хімічних речовин на заводі "Титан", і з понеділка діти почнуть повертатися з санаторно-курортних установ і приступати до навчання.

Про це заявив 23 вересня так званий “глава адміністрації міста” Василь Теліженко, повідомляє “Крим.Реалії”

"Так, режим НС скасований. У понеділок-вівторок діти почнуть повертатися з санаторно-курортних установ Криму і розпочнуть навчання", – сказав Теліженко.

Місцеві жителі в соціальних мережах 23 вересня повідомляють, що після скасування надзвичайного стану до Армянська почали повертати дітей.

Напередодні "республіканський" оперативний штаб щодо ситуації в Армянську рекомендував "владі" міста скасувати режим надзвичайної ситуації.

Зазначалось, що з 16 вересня у повітрі регіону не зареєстровано перевищення максимальних разових концентрацій забруднюючих речовин.

Читайте також: З Херсонщини на “Титан” змушені були їздити на роботу близько 700 осіб - ОДА

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в окупованому Росією Криму у ніч проти 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

На 12-й день екологічної катастрофи так звана влада Криму "призупинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі окупованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викид на заводі "Титан" в Армянську стався через те, що внаслідок навчань російських військових були зруйновані екологічні захисні механізми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-