Відома журналістка РФ провела пікет під АП Путіна на підтримку Сенцова

Відома журналістка РФ провела пікет під АП Путіна на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
У приймальні адміністрації президента Росії тривають одиночні пікети на підтримку українського режисера Олега Сенцова. У п'ятницю такий пікет провела російська правозахисниця Зоя Свєтова.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Перший раз в житті стояла в пікеті біля Адміністрації президента. Маса вражень, скажу я вам. Раніше я сам, проходячи повз адміністрації президента, з подивом дивилася на людей, які стоять біля дверей з плакатами", - пише Свєтова.

Правозахисниця розповідає, що підходили люди, питали, хто такий Олег Сенцов.

"Одна жінка спеціально підійшла, вклонилася, подякувала. Інша жінка з короткою стрижкою, схожа на суддю глянула на мене і своїм супутникам кинула: "Правильно, що посадили". Якийсь дрібний чиновник, пробираючись повз мене до дверей адміністрації президента, кинув на мене презирливий погляд і явно вилаявся. Але пошепки", - зазначає вона.

Кожен, хто хоче відчути відчуття "відсутність сорому ", повинен взяти участь у цьому пікеті, пише Свєтова.

"Він же безстроковий. Поки Олега не звільнять. І було б чудово, якщо крім таких простих людей, як ми, прийшли б знаменитості", - підкреслює правозахисник.

Серію одиночних пікетів біля АП ініціативна група почала з 6 вересня. З 10 до 19 годин вони стоять у адміністрації, змінюючи один одного кожні півгодини. По вихідних, коли АП закрита, вони стоять в інших частинах міста.

Читайте також: Сенцов написав лист на свободу: просить інформацію без "ахів та охів"

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов був незаконно засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у плануванні терактів в аннексованому Криму. 14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів в Росії.

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому в підтримку українського режисера набрала більше 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер згідно з американським законодавством документ буде направлений на розгляд профільного відомства.

Всього в Росії і аннексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-