Суд Москви продовжив арешт кримськотатарських підприємців

Суд Москви продовжив арешт кримськотатарських підприємців

Укрінформ
Басманний районний суд м. Москви продовжив арешт кримськотатарських підприємців Ресуля Веліляєва і Алі Барієва, яких звинувачують у "зберіганні і збуті неякісних товарів".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Джеміль Темішев.

"Басманний суд м. Москви продовжив термін тримання під вартою Веліляєву Ресулю Рефатовичу і Барієву Алі Мустафайовичу до 25 грудня 2018 року", - повідомив Темішев.

За його словами, захист має намір оскаржити цю постанову в Московському міському суді. 

Як відзначив адвокат, наразі заарештовані підприємці, також як і раніше, звинувачуються в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.238 КК РФ(«виробництво, зберігання або збут товарів, які  не відповідають вимогам безпеки»).

Нагадаємо, 26 квітня російські силовики провели обшуки в магазинах кримської торговельної мережі «Гузель» і дистриб'юторської компанії «КрымОпт» у Білогірську. Обшуки проводилися також у будинках кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєва, а також їх дорослих дітей, які живуть окремо.

Після обшуків російські силовики забрали Ресуля Веліляєва і Алі Барієва до управління Слідчого комітету Росії по Криму, де допитували понад три години, а потім їх вивезли з Криму в московське СІЗО "Лефортово". 

Читайте також: Суд Москви продовжив арешт кримськотатарським бізнесменам

У Меджлісі кримськотатарського народу вважають, що окупаційна влада Криму посилює тиск на кримськотатарських підприємців з метою витіснення їх бізнесу з території півострова. МЗС України заявили, що обшуки в Криму дискримінують кримських татар, і офіційний Київ передасть до міжнародних судів докази злочинів РФ.

Відзначимо, що Ресуль Веліляєв є відомим у Криму бізнесменом, меценатом і засновником  Благодійного фонду імені Бекіра Чобан-заде. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-