Сенцов написав лист на свободу: просить інформацію без

Сенцов написав лист на свободу: просить інформацію без "ахів та охів"

Укрінформ
Правозахисниця з Челябінська Тетяна Щур отримала лист від незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, надіслане 17 вересня.

Про це правозахисниця написала в Facebook.

«17 вересня Олег Сенцов написав листа. Сьогодні ми його отримали. Лист із двох частин. Одна - для колег із конкретними вказівками про постановку фільму по своїй п'єсі «Номери». Інша... Про здоров'я не пише взагалі. А про що пише? В основному про те, що йому дуже бракує конкретної інформації. Не «ахів і зітхань, сліз і шмарклів», які він отримує в 90% листів, а саме інформації про конкретні події, які відбуваються в світі навколо українських ув'язнених у російських в'язницях, навколо цілей його голодування», - пише Щур.

За словами Сенцова, він перебуває в інформаційному вакуумі: телевізор зламався, закінчилася передплата на «Новую газету». Але він уточнює, що передплачувати газету йому не треба, адже це повинен робити особисто він. І до того ж у листопаді буде передплата на перше півріччя 2019 року. Але він «так далеко не заглядає».

Український політв'язень також повідомляє, що отримує 10-15 листів на тиждень. За його словами, «в основному це схоже на стогін від якогось одноманітного флешмоба, зокрема й закордонного». Однак для Сенцова зараз важливіше інформація, зокрем про реакції в світі на його голодування.

«Не сердьтеся на мене, якщо я буваю прискіпливий і різкий. Із собою я ще жорстокий, повірте. Просто без такого конкретного підходу та конкретних цілей не буде конкретних результатів, а я звик робити все добре, від малих питань до великих, і звик перемагати!» - резюмує Сенцов.

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений у РФ до 20 років ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

19 червня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що за процедурою засуджений сам повинен ініціювати вирішення питання про помилування, однак Сенцов відмовився.

10 вересня сестра режисера Наталія Каплан повідомила, що Сенцов написав заповіт у разі смерті.

Читайте також: Комісар ЄС із питань правосуддя закликає Росію звільнити Сенцова

З вимогою негайно звільнити Сенцова виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер згідно з американським законодавством документ буде направлений на розгляд профільного відомства.

Усього в Росії і аннексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-