Фігурант

Фігурант "справи Веджіє Кашка" четвертий день голодує у СІЗО

Укрінформ
Фігурант «справи Веджіє Кашка», кримськотатарський активіст Асан Чапух четвертий день голодує з вимогою до медсанчастини СІЗО Сімферополя надати йому негайну медичну допомогу.

Цю інформацію підтвердив адвокат Чапуха Айдер Азаматов після відвідування свого підзахисного в ізоляторі, повідомляє "Крим.Реалії".

 «Він повідомив про голодування керівництву СІЗО. Його головна вимога - щоб його хоч би почали лікувати. У Чапуха жахливий стан: підвищений тиск, постійний головний біль, ліва нога і рука не працюють - усе заніміло», - розповів Азаматов.

Як повідомив Чапух адвокату, весь цей час у медсанчастині СІЗО допомогу йому не надають.

«Він сказав, що його зовсім не лікують і голодування - це вимушений захід. Заявив, що не припинить його, поки не почнуть надавати медичну допомогу», - роз'яснив Азаматов.

За словами адвоката, Чапуха вивозили на обстеження в цивільну лікарню, проте курс лікування він там не проходив. Російський слідчий також сьогодні відвідав  СІЗО, пообіцяв втрутитися в ситуацію і з'ясувати, чому Чапуху не надають меддопомогу.

Адвокат повідомив, що намагався відрадити Чапуха від голодування, але однозначної відповіді на прохання так і не отримав. Заарештований заявив, що «голодуватиме доти, поки не вилікують». Азаматов має намір подати скарги на дії медсанчастини СІЗО до російської поліції і прокуратури, а також російському омбудсману.

Читайте також: "Справа Веджіє Кашка": обвинувачений має намір оголосити голодування

23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар - Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. 11 вересня підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя продовжив на два місяці арешт чотирьом фігурантам «справи Веджіє Кашка». Їх підозрюють у вимаганні коштів у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана. Під час затримання силовиками стало зле ветеранові кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше жінка померла.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-