У Сімферополі з-під арешту окупантів вийшов активіст “Кримської солідарності”

У Сімферополі з-під арешту окупантів вийшов активіст “Кримської солідарності”

Укрінформ
У Сімферополі активіст «Кримської солідарності» Марлен Мустафаєв відбув 12 діб адмінарешту і вийшов на свободу.

Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Такого роду тиск (адмінарешти - КР) на стримерів, людей, які займаються інформуванням, відбуватиметься і надалі. Але нехай хлопці не бояться, роблять свою роботу і пам'ятають про відповідальність перед народом», - сказав Мустафаєв людям, які зустрічали його.

Зустрічати активіста прийшли близько 20 кримських татар. Мустафаєв подякував присутнім, сказав, що почувається добре. Він зазначив, що до кінця так і не зрозумів, за який саме запис у соцмережі його засудили (репост відео 2014 року).

Активіст Риза Ізета нагадав, що Мустафаєв «абсолютний рекордсмен по відбуванню діб (адмінарештів - КР) за перепости».

Читайте також: Окупанти шиють затриманому в Криму Мустафаєву "екстремізм"

«Це боротьба з інакомисленням. Таким чином півкраїни за висловлювання в соцмережах можна посадити. Я радий, що Марлен вийшов, але водночас мене переповнює і якесь обурення», - сказав Ізета.

4 вересня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував на 12 діб кримськотатарського активіста Марлена Мустафаєва, у якого вранці російські силовики провели обшук. За версією слідства, Мустафаєв у серпні 2014 опублікував на своїй сторінці в Facebook пост з символікою організації «Хізб ут-Тахрір», яку визнали незаконною в Росії і анексованому нею Криму.

У лютому 2017 року у будинку Мустафаєва вже проводили обшук у справі про демонстрацію «екстремістської символіки». Силовики вилучили у Мустафаєва комп'ютерну техніку і кілька книг. Його прийшли підтримати десять осіб, які знімали те, що відбувається на відео і транслювали дії силовиків в соціальних мережах. Всі ці люди були затримані.

Пізніше Мустафаєва заарештували на 11 діб, його соратників - на п'ять за обвинуваченням в «пропаганді або публічному демонструванні атрибутики або символіки екстремістських організацій» (частина 1 статті 20.3 КоАП Росії). Активіст вийшов з-під арешту 4 березня 2017 року.

фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-