Захід має висловлюватися рішучіше на користь кримськотатарського народу  - експерт

Захід має висловлюватися рішучіше на користь кримськотатарського народу - експерт

Укрінформ
Міжнародна спільнота, зокрема США та європейські країни повинні й надалі дотримуватися політики невизнання анексії Криму Росією та посилювати тиск на Російську Федерацію.

Таку думку висловив старший експерт з питань безпеки і оборони брюссельського представництва фонду Маршалла «Німеччина-США» Бруно Лете під час дискусії в рамках щорічного форуму лтинської європейської стратегії "Кримська декларація – що далі?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб Захід продовжував свою політику невизнання окупації, а за можливості і посилював, розширював її", - сказав він, додавши також, що "Захід має висловлюватися більш рішуче на користь кримськотатарського народу".

Читайте також: У Криму арештували активіста за репости 2010 року

У цьому контексті, експерт відзначив, що європейські політики, які їздили на територію окупованого Криму без дозволу українського уряду, повинні отримувати по поверненню додому "зворотний зв'язок", проте досі, зайого словами, цього не робиться.

Водночас Лете підкреслив, що не існує військового шляху вирішення "кримського питання", єдиний шлях просування - дипломатичний. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-