Батько Ібрагімова заявив ОБСЄ, що сина викрали держоргани РФ

Батько Ібрагімова заявив ОБСЄ, що сина викрали держоргани РФ

Укрінформ
Батько викраденого в окупованому Криму Ервіна Ібрагімова в п'ятницю, виступаючи у Варшаві на пленарному засіданні конференції ОБСЄ з прав людини, заявив, що викрадення його сина було сплановане і здійснене російською владою.

Виступ Умера Ібрагімова на своїй сторінці у Facebook опублікував журналіст Антон Наумлюк.

"У мене є всі підстави вважати, що викрадення Ервіна було заздалегідь сплановане і здійснене державними органами Російської Федерації", - сказав Умер Ібрагімов.

Він зазначив, що його син є членом Бахчисарайського міського Меджлісу кримськотатарського народу (органу самоврядування кримських татар, який був заборонений Росією в 2016 році), членом Виконавчого комітету Світового конгресу кримських татар і помічником заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, стосовно якого за два тижні до викрадення Ервіна було порушено кримінальну справу за висловлювання в публічних інтерв'ю про те, що Крим - це Україна.

Читайте також: Ростовський суд подовжив арешт фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір"

Крім цього, повідомив батько з трибуни конференції ОБСЄ, з 2014 року його син відкрито висловлював свою позицію про незаконність захоплення Криму Росією і брав участь у захисті прав і підтримці репресованих Росією кримських татар. У 2014 році на знак протесту Ервін Ібрагімов пішов з державної служби у Бахчисарайській районній адміністрації і не раз отримував усні погрози від співробітників ФСБ, свідками погроз були його друзі і знайомі.

"За ним велося стеження, про що він повідомляв незадовго до свого викрадення, а також за кілька днів до викрадення, була інша, того разу невдала спроба, його викрасти", - розповів Умер Ібрагімов.

Крім того, наголосив він, з 2014 року Росія проводить у Криму політику репресій стосовно кримських татар.

"З 2014 року як мінімум 16 осіб, з них 11 - кримські татари, було викрадено ... і досі не знайдено. Я впевнений, що мій син був викрадений РФ за його активну громадянську позицію і відстоювання прав кримськотатарського народу", - резюмував Умер Ібрагімов.

Завершуючи виступ, він звернувся до представників делегації Російської Федерації, яка прибула на форум ОБСЄ з вимогою дотримуватися міжнародних зобов'язань і надати інформацію про місцезнаходження його сина.

Як повідомлялося, більш як два роки тому, в ніч з 24 на 25 травня 2016 року в окупованому Бахчисараї був викрадений Ервін Ібрагімов. Недалеко від дому його зупинили співробітники у формі дорожньо-патрульної поліції, насильно посадили у свій мікроавтобус і відвезли в невідомому напрямі. Це стало відомо, завдяки відеозапису з камер відеоспостереження, встановлених на магазині недалеко від місця викрадення. Протягом більш як двох років "правоохоронні органи" в Криму не проводять розслідування і не надають жодної інформації про те, як ведеться розслідування за фактом викрадення Ервіна Ібрагімова. Більше року адвокат безуспішно намагається отримати доступ до матеріалів розслідування кримських силовиків, але суд відмовляє йому в цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-