США закликають Росію припинити пресинг кримчан

США закликають Росію припинити пресинг кримчан

Укрінформ
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні вимагає від Росії припинити тактику примусових зникнень і катувань у тимчасово окупованому Криму з метою переслідування та придушення інакомислячих громадян.

Про це ідеться у повідомленні посольства на Twitter.

“Росія повинна повернути кримчан до їхніх сімей і припинити тактику примусових зникнень і катувань з метою переслідування та придушення їх політичного інакомислення”, - зазначили у посольстві.

Американські дипломати, зокрема, нагадали, що один зі зниклих у Криму - Тимур Шаймарданов, який планував вранці піти до банку, а потім забрати свого 8-річного сина зі школи, так і не прийшов до школи.

“Ми глибоко стурбовані зникненням кримчан, включаючи Тимура”, - підкреслили у посольстві США.

Читайте також: Окупантський "суд" відмовився від справи про зникнення кримчанина

Як відомо, Тимур Шаймарданов зник 26 травня 2014 року. У перші місяці анексії Криму він брав участь у проукраїнських акціях, як волонтер надавав допомогу продуктами і грошима військовим, заблокованим в українських військових частинах, а також сприяв їх евакуації з окупованого півострова. Був одним із засновників Українського народного дому в Криму. Друзі і соратники стверджують, що впродовж кількох тижнів перед зникненням активіст скаржився на стеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-