Херсонщина гратиме роль хаба при відновленні економіки Криму — МінТОТ

Херсонщина гратиме роль хаба при відновленні економіки Криму — МінТОТ

Укрінформ
Для України дуже важливий розвиток Херсонської області, тому що вона гратиме роль економічного хаба для Криму після відновлення суверенітету над окупованим півостровом.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, повідомляє кореспондент агентства.

"Для нас розвиток Херсонської області дуже важливий, тому що Херсон - це хаб, тобто, коли відновиться суверенітет над Кримом, а це ж не станеться за один день, буде перехідний процес, і ми хочемо, щоб не лише за сервісними послугами приїжджали (з Криму - ред.), а щоб бізнес, який зараз базуватиметься і розвиватиметься в Херсонській області, міг легко піти далі, як розвинений український бізнес", - сказав Черниш.

Як підкреслив міністр, уже зруйновану сьогодні економіку окупованого Криму, "незважаючи на переможні реляції окупаційної адміністрації", в майбутньому доведеться відновлювати саме з Херсонської області".

Тому, вважає міністр, українська влада має сформувати "особливе ставлення" до Херсонської області і передбачити для її успішного розвитку "додаткові стимули та імпульси".

"Працюватимемо з депутатами, а міністерство одне це питання не вирішить, шукатимемо союзників серед інших органів державної і виконавчої влади, щоб допомогти Херсону отримати додаткові стимули та імпульси для розвитку", - сказав Черниш.

За його словами, президент України вже зробив заяву про те, що території, які знаходяться поблизу лінії зіткнення на сході або поблизу адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим, "вимагають додаткової уваги".

"Місяць тому президент зробив заяву, що такі території вимагають додаткової уваги і розвитку з метою продемонструвати, що дуже велика різниця де жити - на вільній землі або не вільній.

Читайте також: На форумі "Таврійські горизонти" підпишуть меморандумів на $600 мільйонів

Тому ми вважаємо, що це правильний підхід і підтримуємо ідею не існування вільної економічної зони у межах окупованих територій, а зміну формату і перенесення таких "поліпшень" на територію Херсонської області", - резюмував міністр.

Як повідомлялося, у вівторок в Укрінформі презентували запланований на 21 вересня міжнародний інвестиційний форум "Таврійські горизонти", на якому заплановано презентацію економічних проектів на загальну суму 600 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-