Плавучий кран зірвався з якоря і пошкодив Керченський міст

Плавучий кран зірвався з якоря і пошкодив Керченський міст

Укрінформ
Плавучий кран наштовхнувся вранці 8 вересня на автодорожню частину Керченського мосту, пошкодив бар'єрну огорожу і щоглу освітлення транспортного переходу.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на прес-службу оператора моста – російське управління доріг "Тамань".

"Вранці в суботу, 8 вересня, в акваторії Керченської протоки зірвало з якоря плавкран, що перебував на якірній стоянці на видаленні від траси в зв'язку зі штормовим попередженням. О 6.20, незважаючи на спроби екіпажу взяти судно під контроль і зупинити рух, його прибило до опори 227 автодорожньої частини моста (це 154 км траси А-290, ділянка між островом Тузла і фарватером)", – йдеться в повідомленні.

Оператор уточнив, що стрілою плавучого крана пошкоджена одна щогла освітлення, погнуті кілька метрів бар'єрного огородження моста.

Зазначається, що у зв'язку з посиленням вітру в Керченській протоці на трасі А-290 по Керченському мосту діє обмеження швидкості до 40 км/год, рух по лівій смузі траси на ділянці між островом Тузла і фарватером в напрямку Керчі тимчасово обмежено для усунення пошкоджень інциденту.

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня 2018 року посли країн-членів Євросоюзу схвалили рішення про введення індивідуальних санкцій проти шістьох осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

15 травня 2018 року в Краснодарському краї РФ офіційно запустили автомобільний рух на мосту через Керченську протоку до окупованого Росією Криму.

Читайте також: Кримський "Титан" можуть повністю зупинити у неділю - ЗМІ

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, будівництво Росією мосту через Керченську протоку до окупованого Криму створило ряд серйозних загроз і методів тиску на Україну, ключовою з яких є загроза національній безпеці.

Будівництво мосту розпочалося у лютому 2016 року, при цьому Москва не погоджувала з Києвом обмеження для кораблів, які заходять в акваторію Азовського моря до українських портів  Керченською протокою.

У лютому 2018 року Київ спрямував до Постійної палати міжнародного третейського суду в Гаазі меморандум про порушення Росією Конвенції ООН з морського права, в якому поскаржився, зокрема, на будівництво Керченського мосту, викликане ним обмеження навігації у протоці і ту обставину, що міст фактично перекриє доступ великотоннажних суден до Азовського моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-