Голова Херсонської ОДА спростував чутки про зупинку заводу “Титан”

Голова Херсонської ОДА спростував чутки про зупинку заводу “Титан”

Укрінформ
Попри заяви і припущення, що розташований в окупованому Росією Криму завод "Титан", викиди з якого спричинили різке погіршення здоров'я людей в населених пунктах поблизу підприємства, нібито зупинив свою виробничу діяльність, він і надалі продовжує працювати.

Про це повідомив у п'ятницю на своїй сторінці у Facebook голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

"Все-таки працює", - зазначив Гордєєв.

Читайте також: Північ Криму другу добу сидить без світла через аварію на "Титані"

Перед цим голова ОДА написав у Facebook, що "візуально, "Титан" зупинений! Чекаємо на підтвердження!".

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 24 серпня 2018 року в анексованому Криму в місті Армянськ сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України повідомила про те, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території Криму. Зазначалося, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів із заводу "Титан". Це призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

Через дану ситуацію, на Херсонщині ввечері 6 вересня прийнято рішення евакуювати дітей та вагітних жінок із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які знаходяться у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести їх оздоровлення в оздоровчих закладах області. Херсонщина також готова прийняти в себе дітей з постраждалих від заводу "Титан" населених пунктів Криму і теж надати їм необхідну медичну і реабілітаційну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-