Кримський

Кримський "Титан" можуть повністю зупинити у неділю - ЗМІ

Укрінформ
Завод "Титан" в Армянсьу, що став причиною екологічної катастрофи в анексованому Росією Криму, можуть повністю зупинити в неділю, 9 вересня.

Про це повідомляють Крим. Реалії з посиланням на гендиректора підприємства Андрія Акулову.

"Все йде за планом: сьогодні зупинено ще одну піч. У роботі ще чотири печі. Одну з них буде зупинено завтра і три печі - у неділю, приблизно о 20.00. З неділі завод буде повністю зупинено", - сказав Акулов.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянск в анексованому Росією Криму в ніч на 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів.

У Херсонській області також були зафіксовано факти хімічного забруднення повітря і грунту. Дітей з небезпечних місць евакуйовані.

На 12 день екологічної катастрофи окупаційна "влада" Криму припинила на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями відправили до санаторіїв.

Офіс уповноваженого Верховної Рады з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин у районі Армянска в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом тимчасово призупинили свою роботу у зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією, проте КПВВ "Чонгар" працює у штатному режимі.

Читайте також: Екологічне лихо у Криму: прокуратура АРК відкрила справу

Президент Петро Порошенко заявив 6 вересня на засіданні РНБО, що викиди на заводі "Титан" в Армянську сталися через навчання російських військових, внаслідок чого було зруйновано екологічні захисні механізми.

Завод "Титан" розпочав роботу ще у 1971 році, а на початку 2000-х перейшов під контроль компанії Groop DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану - речовини, яка застосовується в лакофарбній, гумотехнічній промисловості, при виробництві пластмас і у багатьох інших галузях.

У 2014 році, після анексії Криму Росією, Фірташ змінив структуру управління заводом.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод є екологічною загрозою для Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-