Сенцов знову відмовився від госпіталізації - Денісова

Сенцов знову відмовився від госпіталізації - Денісова

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова отримала лист від російського омбудсмена Тетяни Москалькової, в якому та стверджує, що стан здоров’я незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова не погіршився.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на відповідний лист від Москалькової.

“Нарешті отримала відповідь від уповноваженого РФ на одне із моїх численних звернень про стан здоров’я Олега Сенцова. Тетяна Москалькова повідомляє, що стан здоров’я у Олега не погіршився. Йому продовжують колоти внутрішні ін’єкції, а також надають підтримуючу суміш”, - написала український омбудсмен.

Денісова зазначила, що Сенцов знову відмовився від госпіталізації до Лабитнангської міської лікарні, посилаючись, як пише Москалькова, “на відсутність хвороби та задовільні умови утримання і лікування в медичній частині колонії”. 

Читайте також: #FreeSentsov: активісти просять Клімкіна посприяти розгляду петиції у США

“Але ж ми усі добре знаємо істинну причину його відмови. Оскільки в міській лікарні до нього ставляться жахливо. Йому не надають належної медичної допомоги і тиснуть психологічно”, - констатувала Денісова.

Що ж до питання якнайшвидшого обміну політв’язнями, то, за словами Денісової, Москалькова вчергове заявила, що не має таких повноважень.

“Шкода, що знову не отримала детальної інформації щодо стану здоров’я Олега Сенцова та інших політв’язнів з відповідними підтверджуючими документами”, - додала Денісова.

Як повідомлялося, український режисер із Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців - політв'язнів Кремля.

22 червня мати політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президента РФ прохання про помилування сина. З Кремля відповіли, що Сенцов повинен сам подати відповідне клопотання.

Проте, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого у РФ до 12 років колонії ув'язнення за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-