Росія заявила Європейському суду, що Балух не голодує — ВВС

Росія заявила Європейському суду, що Балух не голодує — ВВС

Укрінформ
На вимогу Європейського суду з прав людини уряд Росії надав інформацію щодо стану здоров'я чотирьох українців, які перебувають у російських в'язницях, заявивши при цьому, що жоден з чотирьох, в тому числі Володимир Балух, не голодують.

Про це ВВС News Україна повідомили у прес-службі ЄСПЛ.

"Уряд Росії відповів на питання суду щодо панів Клиха, Балуха, Куку та Литвинова. Росія надала інформацію, що ці чотири чоловіка регулярно оглядаються лікарями, отримують належну медичну допомогу та, що жоден з них зараз не здійснює голодування", - повідомили ВВС News Україна у прес-службі суду.

Натомість в офісі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової заявили ВВС News Україна, що Володимир Балух продовжує голодування вже 172-й день.

Як зазначається, Україна звернулася до ЄСПЛ 10 та 17 серпня з проханням зобов'язати Росію прояснити стан здоров'я українців у межах розгляду справи №38334/18 "Україна проти Росії". Росія мала до 5 вересня надіслати ЄСПЛ інформацію щодо стану здоров'я цих людей та повідомити, чи наразі вони голодують.

Читайте також: Балух страждає від болю і втрачає вагу - правозахисники

Як повідомлялося, засуджений у Криму українець Володимир Балух оголосив голодування ще 14 березня 2018 року. Пізніше, щоб уникнути примусового годування, він щодня почав вживати дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грам сухарів з чорного хліба й пити чай з медом.

Український патріот Володимир Балух знаходиться за гратами вже 1 рік і 9 місяців в Криму. Під час подій на Майдані в Києві він на своєму домі в кримському селі Сріблянка встановив прапор України. Після окупації півострова українець не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати. З квітня 2015 у Балуха було проведено незаконні обшуки, під час яких з даху його будинку зняли Державний прапор України.

Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку в Криму, де живе Балух, 90 патронів і декілька тротилових шашок. "Суд" в Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) по сукупності двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

5 вересня "Кримська правозахисна група" повідомила, що у Володимира був напад сильних болів в печінці, він продовжує втрачати вагу. Зараз українець знаходиться в камері з постійним відеоспостереженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-