Порошенко: Інвестиції Норвегії на кордоні з Кримом - внесок у деокупацію півострова

Порошенко: Інвестиції Норвегії на кордоні з Кримом - внесок у деокупацію півострова

Укрінформ
Україна розглядає норвезькі інвестиції у будівництво вітроелетростанції на півдні Херсонської області біля адмінкордону з Кримом як внесок Норвегії у деокупацію півострова.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Іне Сорейде, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми розглядаємо інвестиції норвезької компанії на кордоні з Кримом як внесок Норвегії у деокупацію Криму”, - сказав глава держави.

Він нагадав, що норвезька компанія планує інвестувати майже 450 млн доларів у будівництво вітроелетростанції у Херсонській області, за кілька кілометрів від озера Сиваш і від окупованого Російською Федерацією українського Криму.

“Інвестиція норвезької компанії за декілька кілометрів від адміністративного кордону з окупованою територією є твердим переконанням, що ця територія буде визволена, Крим є українським”, - наголосив Порошенко.

За його словами, Норвегія й Україна займають спільну позицію щодо необхідності дотримання міжнародного права й деокупації Криму.

Читайте також: Глава МЗС Норвегії відвідала КПВВ “Гнутове” та школу, яку обстріляли бойовики

Глава держави уточнив, що завдяки норвезьким інвестиціям до кінця наступного року вздовж узбережжя озера Сиваш спорудять 67 вітрових електроустановок потужністю 250 Мвт. Такі обсяги здатні будуть забезпечити більш ніж третину потреб в електроенергії всієї Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, 4-6 вересня в Україні з робочим візитом перебуває міністр закордонних справ Королівства Норвегія Іне Сорейде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-