Забруднення Херсонщини: виїзні бригади МОЗ оглядають дітей

Забруднення Херсонщини: виїзні бригади МОЗ оглядають дітей

Ексклюзив
Укрінформ
У Херсонській області працює урядова робоча група, що розслідує ситуацію щодо забруднення територій, наближених до розташованого в анексованому Криму заводу «Титан».

Про це у коментарі Укрінформу заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта.

“МОЗ працює зараз у складі робочої групи, яка створена урядом. Учора робоча група відвідала Херсонську область. За даними Херсонського обласного управління охорони здоров’я, зростання звернень за медичною допомогою не спостерігається. Організовано виїзні бригади для медичного огляду дітей, які проживають у потенційно забрудненій зоні. Вчора було оглянуто 700 дітей, з них 12 мали скарги, але ці скарги характерні для початку навчального періоду і їх не більше, ніж у минулому році", - зазначив Курпіта. 

За його словами, саме виробництво існує з 1962 року. "Фахівці фіксують вже багато років у південних областях Херсонщини підвищені показники захворюваності на бронхіальну астму, алергічний риніт, що можуть бути ознаками хронічного впливу виробництва на здоров’я мешканців. Ми вивчаємо цю ситуацію, будуть висновки комісії, до складу якої входять представники багатьох міністерств”, - додав представник МОЗ. 

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч на 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту. 

Читайте також: Масова евакуація і паніка: дітей вивозять з окупованого Армянська

Лише на 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-