В окупованому Криму жительок оштрафували за пости в соцмережах

В окупованому Криму жительок оштрафували за пости в соцмережах

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Кіровський райсуд присудив жителькам Старого Криму Заремі Куламетовій і її дочці Ріані по 1000 рублів (близько 410 гривень) штрафу за звинуваченням у поширенні забороненої символіки в соцмережах.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Зазначається, що у Зареми та Ріани Куламетових не вилучили технічні засоби, за допомогою яких нібито було скоєно правопорушення.

"Одну з активісток оштрафували за відео зі святкування Курбан-байраму, де на тлі людей були зняті прапори організації "Хізб ут-Тахрір", що заборонена в Росії й анексованому нею Криму. Пост датований 2011 роком і був опублікований у соціальній мережі "ВКонтакте", - йдеться у повідомленні.

Крім того, суд заарештував на п'ять діб чоловіка Зареми Куламетової – Зеккія за звинуваченням в непокорі вимогам поліції по 19.3 КоАП Росії.

Читайте також: В окупованому Криму обшукують будинки сім'ї Куламетових

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня в Старому Криму на окупованому півострові силовики провели обшук у будинку Герая Куламетова (вул.Жовтнева) і його батька Зеккі Куламетова (вул.Інтернаціональна). Після обшуків були затримані сестра Герая Куламетова - Реана, його батько, а також мати Зарема Куламетова, яка знаходилася на обов'язкових громадських роботах, у зв'язку з оголошеним їй вироком за фактом "образи представника влади".

Зарема Куламетова зіткнулася з силовиками наприкінці січня 2018 року, коли вони прийшли з обшуком у дім її сина Герая Куламетова - одного з учасників минулорічних поодиноких пікетів проти переслідувань мусульман у Криму. Тоді його відвезли з дому в невідомому напрямі, про нього нічого не було відомо кілька годин. У пориві відчаю і страху за сина Зарема емоційно висловилася на адресу силовиків, за що 24 лютого стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 319 Кримінального кодексу Росії (образа представника влади). 23 квітня 2018 року "суд" засудив Зарему Куламетову до 250 годин обов'язкових робіт і штрафу у розмірі 20 000 рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-